religion logos

Hvad er religion?

Prøv at finde en definition på begrebet religion. Kig rundt på nettet og se, hvilke svar du får. Det er faktisk en interesant lille opgave.

Her i denne artikel får du en definition, som du sjældent hører. Måske kan du bruge den, måske siger den dig noget. Det er en definition, der kort og enkelt gør det klart, hvad man tror på. En definition som faktisk er god at have i tankerne, når man møder andre mennesker. Når man gerne vil finde ud af, om de er religiøse eller ej.

godviden.dk blander sig i debatten
og foreslår denne definition . . .

 

Religion er, når man tror på et liv efter døden
- eventuelt også før undfangelsen

Vi ser på definitionen af religion med nedenstående illustration. Et menneskes liv begynder ved undfangelsen i moders liv, når ægcelle og sædcelle mødes. Der er ca. 9 måneder og 10 dage med fosterstadiet, og så kommer fødslen. Nu kommer livet med barndom, ungdom, voksenliv frem til døden. Tror man, at alt stopper ved døden, og at der ikke er et liv efter døden, så er man ikke religiøs.

religion livslinie 678

Denne definition er rigtig god at bruge, når man snakker med mennesker om nyreligiøsitet, healing, New Age osv. Flere religioner lærer, at vi har levet tidligere liv. Det hedder reinkarnation.

I dag tror mange på reinkarnation. At vi har levet før i et tidligere liv, at vi lever her og nu, og bliver genfødt kort efter døden. På den måde er døden blot overgangen til et nyt liv.
  

Nogle forkaster kristendommen

Hvis det så viser sig, at folk er religiøse, kan man som kristen undre sig over, hvorfor Jesus Kristus ikke siger dem noget.

Nogle religiøse mennesker vil godt snakke om Kristus, men de har et forvrænget billede af ham. De kender ikke den bibelske Jesus. De accepterer ikke, at han er Vejen, Sandheden og Livet.