grand canyon02

Grand Canyon i Arizona

Et af de flotteste steder på Jorden er afgjort Grand Canyon i USA. Det er en mægtig kløft, der strækker sig over mere end 1000 km. Nederst snor Colorado-floden sig, og lokker turister til at udforske dybet.

I dag kan man tage en tur i helikopter. Hurtigt bemærker man de flotte klippevægge og den smukke flod. Mange undrer sig og begynder at stille spørgsmål: Hvordan blev denne mægtige kløft dannet? Meget interessant. Forskerne er ikke enige. Det er rigtig svært at forklare dannelsen af Grand Canyon, hverken de mange geologiske lag og flodens forløb.

grand canyon01

Klippelagene ligger jo næsten helt vandret og parallelle. Umiddelbart vil man tænke, at det hele er nedlagt af vand i en kæmpe oversvømmelse. Bagefter er det hele presset sammen og forstenet til klippe.

Den forklaring køber de kloge videnskabsmænd ikke. Det passer jo ikke med udviklingslæren, hvis det hele er dannet på kort tid og ikke i løbet af milliarder af år.

Videnskaben overser bl.a. konsekvensen af disse fakta . . .

  • Der skal meget vand til at danne så tykke klippelag. Det betyder, at der skulle have været gentagne vandkatastrofer i flere milliarder år.
  • Vinderosion findes kun i overfladen.
  • Forsteninger i dette omfang sker ikke i nutiden

Her snakker vi om en del af Jordens tidligste historie. Har der virkelig været en meget stor vandkatastrofe i forhistorisk tid? Det går der rigtig mange historier om.

grand canyon03

Gamle kulturer beretter om en vandflod i forhistorisk tid

Der er talrige eksempler på vandkatastrofer i Jordens tidligste tid . . .

  • Det babyloniske Gilgamish Epos
  • Den bibelske syndflodsberetning
  • Fra Indien
  • Fra Grækenland
  • I Kina

Der er forbløffende overensstemmelse i disse beretninger. Der kan ikke være tale om tilfældigheder, for mange af historierne taler om en vandkatastrofe, hvor nogle få mennesker blev reddet i en stor båd.

Wikipedia fortæller

Forfatteren Claus Westermann har alene samlet 302 syndflods-traditioner ud over verden, andre mener at tallet totalt nærmer sig de 6.000 historier. De fleste af alle disse beretninger er over 3.000 år gamle.

 

youtube.com

Her er et amerikansk skema der viser, hvad forskellige landes syndflodsberetninger indeholder af detaljer.
Illustrationen bruges af Creation Ministies International, som kan ses på youtube.com.

flood legend