dnf festival 2015

Dansk Naturvidenskabsfestival er en national festival, som har til formål at skabe engagerende oplevelser med science blandt børn og unge. Festivalen finder sted hvert år i uge 39. Torsdag aften den 24. september markerede Vejlefjordskolen den landsdækkende uge for naturvidenskab. Der var to foredrag om uddøde dyr, og planter og fugle.

Naturfag på Vejlefjordskolen underviser i de traditionelle videnskabelige teorier, bl.a. udviklingslæren og Big Bang. Det skal vi, derfor gør vi det. Men vi formidler også alternativet, spontan skabelse og en verdensomspændende vandflod, sådan som Bibelen fortæller det.

Tro & Videnskab kan godt få hånd i hånd, når man forklarer forskellige iagttagelser i lyset af et mere bogstaveligt, kristent livssyn. Se videoerne herunder, så vil du bedre forstå, hvad det går ud på.

Underviser:
Erik Marcussen, lærer i naturfag i udskolingen

 

Først var der fokus på de uddøde dyr, dinosaurerne. Her er der tale om biologi, geografi, fysik og kemi, så det passer lige ind i den nye læseplan for 7. - 9. klasse.

 

Der bliver gjort mange interessante dinosaurfund, og de nyeste indeholder biologisk væv, som giver forskerne en del problemer med at forklare.

 

bluebook erik

        

Der blev optaget video af foredraget. Billeder fra Power Point er lagt ind sammen med videoklip.

 

Resultatet er et godt illustreret foredrag, som viser noget af det nyeste af fund, som relaterer sig til tiden omkring dinosaurernes uddøen.

 

Videoen er et forsøg på at vise videnskabelige fakta, som støtter en fortid med mange vandkatastrofer.

 
        

Underviser:
Holger Daugaard, cand. scient. i biologi, rektor på Vejlefjordskolen

Her er de levende planter og fugle i centrum. Holger elsker at snakke om blomster og fugle.

 

Bestøvning, symbiose og ekstra skønhed er noget du kan lære mere om, når Holger er i nærheden.

  bluebook holger
        

Se hele foredraget om de levende planter og fugle. Holger går meget op i biologi, og det kommer klart frem i foredraget, som kan ses her til højre.

 

Optaget torsdag aften den 24. september 2015 i nr. 29 på Vejlefjordskolen.